Blog og kommentarer

Posted by: In: Kommentarer 09 aug 2013 Comments: 0

125x187-images-stories-3farsoeefterskole-2medarbejdere-heidi_groth_kynde125x187-images-stories-3farsoeefterskole-2medarbejdere-stine_aabyVelkommen til! Vi er nu i luften med den nye version af Genrekogebogen. Ændringerne består mest af layoutet og så er der tilføjet en kort forklaring under hvert element. Her kan eleverne få forklaret hvad berettermodel, argumentation eller nyhedstrekant er. Vi håber det fremstår forståeligt. Mange af teksterne er hentet fra andre sider som der så henvises til. På den måde viser Genrekogebogen 2.0 videre til viden andre steder på nettet og giver en mulighed for at differentiere så de der har blod på tanden kan læse videre mens de der “bare” skal fokusere på enkeltelementer i genrerne kan gøre det.

En anden ændring er at “køkken-temaet” er forsvundet lidt fra siden. Oprindeligt var konceptet at det at skrive var lidt som at være i et køkken: At lave japansk mad kræver  nogle typiske ingredienser. I supermakederne kan man købe et Sushi-kit. Med det har man hvad man skal bruge for at lave sine første Sushi. Det kan næsten ikke gå galt. Bruger man det der er i pakken kan det næsten ikke undgå at blive Sushi.

Siden her bygger således på de 3 kit; Fortællingens platform, de skrevne medier og den personlige refleksion. De repræsenterer hovedgenrer under hvilke man finder mange forskellige mere specifikke undergenrer. Vi håber at eleverne med disse kits bliver bedre til at konstruere disse forskellige genrer.

Vi håber at I vil skrive jeres idéer til forbedringer, jeres erfaringer med øvelser og side og måske jeres rosende ord som kommentarer herinde. Start også gerne diskussioner hvis I har noget andre kan have glæde af at tænke med på.

 

Mange hilsener Heidi Kynde og  Stine Aaby